fbpx

ЗАЩО ДА УЧИМ НЕМСКИ ЕЗИК?

ЗАЩО ДА УЧИМ НЕМСКИ ЕЗИК?
ЗАЩО ДА УЧИМ НЕМСКИ ЕЗИК?
 
Много са причините, които говорят в полза на това, да изучаваме немски език!
Ето някои от тях:
1️⃣ В ЕС немският е майчиният език на най-голям брой души. Той е един от 10-те най-разпространени езици в света. Освен това е и един важен език в икономиката и търговията в Европа. Това, че всички германци говорят английски език, е мит 🙂
 
2️⃣ Владеенето на немски език разширява Вашите възможности и перспективи в професията.
Икономиката на Германия е най-силно развитата в ЕС и много немски фирми имат седалища в различни държави. Търсенето на кадри с немски език в България се увеличава, а има недостиг на такива. И въпреки че в много чуждестранни фирми се използва английски език, в германските фирми често „официалният“ език е немски.
 
3️⃣ Германия и другите немскоговорящи страни предлагат разнообразни възможности за ученици и студенти, по различни обменни програми, стипендии и други.
В тези страни се намират изключително добри и реномирани университети.
В областта на научните изледвания Германия е на трето място в света и обявява стипендии в различните научни области.
 
4️⃣ Знаейки езика може да се докоснете и насладите на културата и живота на тези страни. Немски е езикът на Гьоте, Кафка, Ницше, Томас Ман, Бертолт Брехт, Хайнрих Хайне, на композиторите Моцарт, Бетховен, Бах, Вагнер, Шуман, Шуберт. Този списък може да бъде продължен от още имена на велики личности като Айнщайн, Кант, Фройд и др.
 
Освен изключително богатия книжен пазар на немски, имате възможност да използвате и огромния поток от информация, който ще намерите на немски език в интернет.
 
🇩🇪А защо да изберете да учите немски език в НЕМСКАТА ТОЧКА?
Защото ще се наслаждавате на езика с нас, ще работим заедно в една приятна, професионална атмосфера, ще научите интересна информация за живота и културата на страната.
Предлагаме Ви качествено обучение, което ще Ви доставя удоволствие 🙂
Очакваме Ви с радост!

UA-90456432-1